top of page
Wheat%20Field_edited.jpg
Forfatterens bildeLina Løvdal

5 oppskrifter inspirert av de tradisjonelle strikkemotivene

Har du noen gang tatt en titt i et gammelt blad, mottatt et par gamle votter eller kikket deg igjennom gamle strikkebøker så møter man ofte på de samme motivene. Åttabladsrosen eller selburosen er ofte en gjenganger, sammen med andre enkle motiver. Her har jeg samlet et utdrag oppskrifter som baserer seg på disse gamle oppskriftene, men som har fått en helt ny vri:


1. Vinterhimmelpannebånd


Kvinne står utendørs og har på seg et strikket pannebånd
Vinterhimmelpannebånd

Vinterhimmel er et pannebånd med blanding av ulike teknikker. Hovedmotivet er den tradisjonelle åttebladsrosen. Teknikker som tas i bruk er strikking med to farger av gangen og hullmønster. Oppskriften er perfekt om du har en del restegarn liggende.



2. Vinterskogteppe


Et strikket babyteppe med fargerike motiver henger over en benk av tre.
Vinterskogteppe

Vinterskogteppe er et vognteppe til barn og babyer. Teppet er strikket med mønster på både forside og bakside og utgjør et veldig varmt og tykt teppe i Merinoull som tåler kalde dager. Motivene på teppet kommer fra gamle veggtepper blandet med nyere motiver.





3. Tidegenser - Baby


En baby står langs et natursteinsgjerde og titter bortover. Babyen har på seg en lys strikket genser.
Tidegenser - Baby

Tidegenseren til baby er en spennende oppskrift strikket i en kombinasjon av merinoull og bomull som gjør plagget enkelt å holde rent og relativt kløfritt. Det som er spennende med mønsteret på denne genseren er at alle størrelsene er unike på hver sin måte. Navnet "Tidegenser" kommer av at genserens motiv forandrer seg etter hvilken størrelse man strikker, ikke mye, men nok til at det blir spennende å strikke en ny størrelse.




4. Bergtopplue


Kvinne holder og klemmer på en baby, begge er iført matchende strikkede luer med dusk
Bergtopplue

Bergtopplua er en deilig og myk lue strikket i tynn ikke-superwash merinoull som varmer godt. I oppskriften kan det velges mellom en rett brettekant, eller en piqot-type (bildet viser begge alternativene). Motivet på lua er inspirert av en gammel lue min bestemor strikket til min søster.




5. Tidegenser - Voksen


Mann bærer et barn, både mann og barn har på seg like strikkede luer med dusk og like strikkede gensere.
Tidegenser - Voksen

Tidegenseren til voksne er inspirert av den til baby, men bruker raglanfelling fremfor rundfelling. Genseren er av den skikkelig gode og varme typen, da det alltid ligger et dobbelt lag med garn under i mønsteret. Dette er en god utfordring til deg som er glad i å strikke mønster, og den har ingen gjentagende motiver.






64 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page