top of page
Wheat%20Field_edited.jpg
Forfatterens bildeLina Løvdal

Garn til baby


Har du noen gang ønsket å strikke et hentesett eller en søt liten jakke til en nyfødt baby, men er usikker på hva slags garntyper som egner seg for babystrikk?

Det er flere ting å tenke på når man strikker til baby, spedbarn eller små barn, enten det er til egne barn eller barselgaver. I dette inlegge vil jeg først skrive om hva som er lurt å tenke på når man velger både garn og type strikk når man skal strikke til baby og småbarn. Deretter kommer jeg med noen forslag til hva slags garn man kan bruke til babystrikk.




  1. Kløende garn. Små barn har ofte veldig ømfin


tlig hud og kan reagere med utslett og kløe. Det er særlig lurt å være obs på de aller miste, da de har vanskelighet for å gi uttrykk for at noe klør eller er ubehagelig.

  1. Garn som kan vaskes på høyere temperatur. Som strikker er du kanskje flink til å ta vare på tøy som er hjemmestrikket, og vet hvordan du skal behandle de uvurderlige plaggene. Men det er ikke sikkert at den du strikker til er klar over konsekvensene, eller kanskje plagget havner i en kokvask ved et uhell (det skjer jo den beste). Derfor kan det være lurt å tenke på hvilken temperatur plagget kan vaskes på (og for å være helt ærlig, gul babybæsj sitter veldig godt!). Derfor kan det være nyttig


å se etter garntyper som kan tåle 40 garder.

  1. Unngå mye festing av tråder. Som i punkt 1 så har babyer veldig ømfintlig hud, og når man fester tråder i et strikkeprosjekt er det vanskelig å gjøre det helt sømløst, og derfor kan det være lurt å forsøke å få minst mulig skifter mellom garn. Det vil si at det kanskje ikke er her du lager en reste-fest genser.



Her er en liste over garn som kan fungere godt for de aller minste:




  1. Rauma Babygarn - Garnet er laget av 100% superwash merinoull, klær ikke og kan vaskes på 40 garder.

  2. Lanett Babyull fraSandnes garn - Garnet er laget av 100% superwash merinoull, klær ikke og kan vaskes på 40 garder.

  3. Bambino fraViking garn - Garnet er 50/50 Bomull og bambus og kan vasker på 40 grader. Bambus fungerer godt for de som ikke tåler ull like godt.

  4. Safran fra Drops - 100% bomull og vaskes på 40 grader. Bomull kan egne seg godt til de små når det er litt varmere i været.

  5. Dale Babyull - 100% merinoull og kan vaskes på 40 grader.



Dette var kun et lite utvalg av ulike garn man kan bruke til baby og småbarn. Som regel vil superwash behandlet ull være et godt alternativ til de små, uavhengig om det heter "babyull/babygarn" eller ikke.


Og helt til slutt - husk at barn ofte har mer ømfintlig hud enn voksne, og det som ikke plager eller klør for deg, ikke nødvendigvis er kløfritt for et barn.




Skriv gjerne en kommentar om hvilket garn du har tatt i bruk.






229 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page